Kalorie: porcja dla 1 osoby: 613
Czas przygotowania: 1h 10 min.
Rodzaj potrawy: mięsna
Dla 8 osób
Składniki:
Marchewki 4 szt.
Mała kapusta pekińska 1 szt.
Kukurydza 1 puszka
Chili w proszku 1/2 łyżeczki
Seler naciowy 3 łodygi
Czerwona papryka 1 szt.
Piersi z kurczaka 4 szt.
Olej do smażenia
Fix do potraw chińskich KNORR 2 opakowania
Rosół warzywny KNORR 1/2 kostki
Przyprawa w płynie KNORR 2 łyżeczki
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni w małej ilości (ok. 5-6 łyżek) Rosołu warzywnego KNORR. Na oddzielnej patelni, najlepiej teflonowej, obsmażamy na oleju pokrojone w słupki jarzyny, kapustę pekińską pokrojoną w paski i odsączoną kukurydzę z puszki. Do przygotowanego przepisu na opakowaniu Fixu do potraw chińskich KNORR dodajemy podsmażonego kurczaka oraz obsmażone warzywa. Lekko mieszamy, przyprawiamy do smaku chili oraz Przyprawą w płynie KNORR.